Sanne Vogel

Sanne Vogel liet borsten en eierstokken ‘net op tijd’ verwijderen

Sanne Vogel (39) vindt het soms nog lastig om rustiger aan te doen na de operaties die ze moest ondergaan om haar borsten en eierstokken te laten verwijderen. “Elke keer als ik denk dat ik me goed voel, ga ik over mijn grenzen heen en ben ik dagen kapot”, zegt de actrice in gesprek met LINDA. Ze vertelt hierbij meer over het kankergen BRCA1 dat bij haar is vastgesteld en waardoor een grotere kans bestaat op borst- en eierstokkanker.

Op dit moment is de actrice nog erg zoekende, laat ze weten, tussen enerzijds haar ego en anderzijds haar hart. Vooral haar ego maakt het rust nemen soms moeilijk. “Dat zegt: kom op, doorpakken nu, straks is iedereen je vergeten en mag je nooit meer een film maken. Dat ego vindt het strontvervelend om nee te moeten zeggen tegen een leuke filmrol met opnames in Marokko.”

Het herstel heeft tijd nodig, zegt Vogel tegen LINDA., en dat stemt haar soms verdrietig. Dit was dan ook een pittig jaar, vindt de actrice, die uitkijkt naar een nieuw begin voor haar en haar gezin in 2024.

Intuïtie

Nadat Vogel ontdekte gendrager te zijn, besloot ze haar borsten en eierstokken te laten verwijderen. Haar intuïtie vertelde haar al dat het niet goed zat en ze maakte zich zorgen over de lange operatiewachtlijst, vertelt ze in het interview. Na onderzoek bleken er inderdaad onrustige cellen te zijn in haar eierstokken, en dat Vogel net op tijd was met de operatie.

De actrice vertelde vorig jaar in het tv-programma De Geknipte Gast dat het gen bij haar was vastgesteld.