Samantha Steenwijk Beeld: Reni van Maren 21062306

Samantha Steenwijk niet gehinderd door imagoschade na ‘dieet-gate’: ‘Nog nooit zo omarmd als nu’

Samantha Steenwijk leest overal dat ze imagoschade zou hebben opgelopen sinds ze tegenover juicekoningin Yvonne Coldeweijer in de rechtbank stond, maar zelf merkt ze daar niets van, legt ze uit aan Weekend.

Samantha viel in korte tijd maar liefst 22 kilo af. Dat kwam door al het paardrijden, stelde ze, maar Yvonne beweerde dat de 37-jarige zangeres zoveel was afgevallen door illegale dieetpillen. Dat pikte Samantha niet, dus sleepte ze de juicevlogger voor de rechter en won.

De hele kwestie heeft haar bepaald geen windeieren gelegd, zegt de zangeres. Imagoschade? Welnee. “Ik lees wel dat dat zo is, maar zelf merk ik daar helemaal niks van. Gelukkig. Sterker nog, ik ben nog nooit zo omarmd als nu. Ik denk dat dat komt door dat stukje eerlijkheid en doordat ik een keer niet politiek correct meeging.”

Hekel aan onrecht

Als ze de zaak had verloren, had Samantha opnieuw de gang naar de rechter gemaakt, vervolgt ze stellig. “Recht is recht en krom is krom, zeg ik altijd. En ik kan tegen één ding heel slecht, en dat is onrecht.”

Stabiel gewicht

Ondertussen lukt het de zangeres uitstekend om de kilo’s die ze afviel, er ook af te houden. Al is dat niet altijd makkelijk. “Het is stabiel. Het is pittig om het zo te houden, maar ik ben erg blij dat het lukt. Ik denk altijd: anders moet dat paard het allemaal maar weer meesjouwen op zijn rug.”

Beeld: Reni van Maren

Lees dit hele interview en nog véél meer in Weekend nummer 27, nú in de winkel. Of lees ‘m online. Liever bestellen? Dat kan hier.