Persconferentie S10 Na Tweede Repetitie

S10 vond sfeer bij songfestival ‘echt heel heftig’

S10 vond de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival “echt heel heftig” en vindt dat haar persoonlijke grenzen niet gerespecteerd zijn. Dat zegt de zangeres, die in 2022 deelnam aan het evenement, in een video van RTL Boulevard.

Stien de Hollander, zoals ze echt heet, wil niet dat mensen denken dat ze “het helemaal niet leuk vond daar”. “Maar het is wel gewoon echt heel heftig”, zegt ze. “Mensen willen constant iets van je. Iedereen trekt aan je. Dat heeft bij mij in ieder geval wel zijn tol geëist. Ja, dat was wel heftig voor mij.”

Op de vraag of ze over haar grenzen heen is gegaan reageert ze ontkennend. “Want ik wilde er ook aan meedoen en ik wilde ook presteren”, reageert ze. “Maar er zijn wel veel mensen over mijn grens heen gegaan en dat is dan vooral in die backstage, waar het eigenlijk niet echt een prettige omgeving is voor artiesten.” Als voorbeeld wordt het filmen van artiesten tijdens kwetsbare momenten genoemd, waarvan S10 het “prettig” zou vinden als dat verandert.

Eerder werd bekend dat ook dit jaar artiesten de sfeer achter de schermen bij het Eurovisie Songfestival als onprettig hebben ervaren. Zo zei de gitarist van de Noorse inzending dat ze zelfs getwijfeld hebben om zich hierom terug te trekken voor de finale. AVROTROS heeft dinsdag laten weten dat er vanuit de omroep bij de organisatie van het evenement melding is gemaakt van een onveilige sfeer.