Samen uit samen thuis Screenshot 2023 09 09 16.12.59

RTL verplaatst nieuwe datingshow na twee weken naar andere dag

RTL haalt het nieuwe datingprogramma Samen Uit Samen Thuis? al na twee weken weg van de prominente plek op de dinsdagavond. Als reden geeft RTL de tegenvallende kijkcijfers. De rest van de afleveringen zullen niet op dinsdag om 20.30 uur te zien zijn, maar op zondagavond na 23.00 uur en op streamingdienst Videoland.

Een woordvoerder heeft zaterdag een bericht hierover van het AD bevestigd. “De kijkcijfers vielen helaas tegen”, stelt RTL. “Maar we willen iedereen wel graag de kans geven om ‘Samen Uit Samen Thuis?’ verder te kijken en daarom is programma naar de zondagavond verplaatst. En het blijft natuurlijk bij Videoland te zien.”

In het programma maken vijf singles die toe zijn aan een partner een droomreis, samen met drie potentiële liefdespartners. Uiteindelijk is de grote vraag of de singles weer thuiskomen met een partner, en zo ja, met welke.

Half miljoen kijkers voor eerste aflevering

De eerste aflevering van Samen Uit Samen Thuis? was op 29 augustus te zien. Naar deze uitzending keken lineair en met terugkijken in de week daarna nog geen half miljoen mensen. Het is niet duidelijk hoeveel mensen de tweede aflevering hebben gezien, omdat kijkcijfers tegenwoordig pas na een week bekend worden gemaakt.

Beeld: RTL