Roy Donders

Roy Donders reageert op ‘illegale’ kliniek aan huis

Roy Donders heeft in een video op zijn YouTubekanaal van zich laten horen nadat er ophef was ontstaan over zijn eigen kliniek in zijn huis in Tilburg. Omroep Brabant kwam er een week geleden achter dat de realityster zelf fillers bij klanten had gezet, zonder dat hij daarvoor is opgeleid.

Volgens Donders kwam zijn reactie nu pas, omdat hij moest wachten op antwoorden van verschillende instanties, om duidelijkheid te krijgen over of hij fillers mocht zetten. Donders bevestigt dat het niet mocht, naar eigen zeggen omdat er een “regel is veranderd waarvan ik niet op de hoogte was”.

Donders vindt het vervelend hoe in de media is gesproken over zijn kliniek. “Ik word weggezet als illegaal, strafbaar, duistere praktijken”, zegt hij. In de tussentijd heeft Donders de website van zijn kliniek offline gehaald.

De tv-persoonlijkheid kijkt naar mogelijkheden om toch te kunnen doorgaan met behandelingen. Hij stelt dat hij ervoor openstaat om onder supervisie van een arts te werken, die hem bekwaam acht om te prikken. “Ik doe dit al drie jaar zonder enige fout dus dan zou je toch zeggen dat ik wel bekwaam ben”, zegt Donders.

Donders heeft nog geen beslissing genomen over de toekomst van zijn kliniek. “Ik doe het al drie jaar. Ik vind het heel leuk om te doen en zou het heel jammer vinden als het niet meer zou kunnen”, aldus Donders. “Ik ga eerst een beetje rust nemen en het allemaal laten bezinken.”