Roxeanne Hazes eeld: Reni van Maren 15092234

Roxeanne Hazes heeft boosheid en onbegrip over haar vader ‘een plekje gegeven’

Roxeanne Hazes is de boosheid en het onbegrip die zij voelde over haar vader André inmiddels kwijt. “Dat heeft een plekje gekregen”, vertelde zij dinsdag in het NPO Radio 1-programma Nooit meer slapen.

“Naarmate ik oud word, zijn de boosheid en het onbegrip naar hem toe volledig weg”, vertelde zij aan presentator Femke van der Laan. “Ik heb echt afstand gedaan van zijn muziek en bewandel nu mijn eigen pad. Daardoor kan ik hem nu ook op een andere manier bekijken dan als artiest. Ook als papa, of als vriend. Dat is zoiets waardevols, het gevoel om zonder boosheid te leven.”

Muziek vader ‘irritant’

In het verleden kon Roxeanne de muziek van haar vader ook niet meer horen. “Altijd als ik mijn vaders muziek hoorde, vond ik dat zó irritant”, legde ze uit in het programma. “Nu denk ik: ik kan het weer waarderen en daar plezier uit halen. Dat heb ik heel lang niet gekund.” De zangeres luistert nu ook soms de nummers van haar vader met haar eigen zoontje Fender. “Hij is voor Fender de liedjesopa, die heel veel mooie muziek heeft achtergelaten. Als ik hem af en toe wat laat horen, kan ik er weer euforisch naar luisteren.”

De afgelopen week verscheen het nieuwe album van Roxeanne Hazes, De tijd gaat mooie dingen doen.

Beeld: Reni van Maren