Roxeanne Hazes

Roxeanne Hazes blij met uitspraak rechter

Roxeanne Hazes is blij dat de voorzieningenrechter heeft vastgesteld dat Rachel Hazes geen erfgenaam is van haar overleden man André Hazes sr. Ze wil nu opnieuw proberen om in gesprek met haar moeder te gaan voordat ze een eventuele bodemprocedure aanspant, heeft haar woordvoerder bekendgemaakt.

Roxeanne heeft “enorm geworsteld” met de vraag of ze een kort geding moest aanspannen, staat in de verklaring. Ze zette uiteindelijk de stap omdat Rachel “stelselmatig weigerde” om de documenten rond de erfenis en haar eigen positie af te geven. “Roxeanne is verheugd met de uitspraak, omdat haar twee belangrijkste vragen zijn beantwoord: Van Galen (de meisjesnaam van Rachel) is geen erfgenaam en de belangrijkste documenten betreffende de erfenis moeten door Van Galen afgegeven worden.”

De rechtbank in Utrecht besloot eerder donderdag dat Rachel zich voorlopig erfgenaam mag blijven noemen hoewel ze dat op basis van het testament van haar overleden man niet is. Tijdens het overlijden van André liep namelijk een echtscheidingsprocedure. Na zijn dood zijn er, onder anderen met de vertegenwoordiger van de destijds nog minderjarige kinderen, afspraken gemaakt over de erfenis. Toen is bepaald dat Rachel alles kreeg wat tot de huwelijksgoederengemeenschap behoorde, waaronder de volledige erfenis inclusief intellectuele eigendomsrechten.

Bodemprocedure

Of Rachel zich daarom ook erfgenaam mag noemen, hangt volgens de rechtbank af van de context en kan niet beoordeeld worden in een kort geding. Roxeanne moet daarvoor een bodemprocedure starten.

Voordat de zangeres dat doet wil ze de kwestie eerst bespreken met haar moeder. “Deze veroordeling is voor Roxeanne de eerste stap om daadwerkelijk te bewerkstelligen dat de laatste wil van haar vader alsnog naar behoren afgewikkeld wordt”, stelt haar woordvoerder. “Van Galen zal opnieuw uitgenodigd worden om zo snel mogelijk in overleg te gaan. Indien Van Galen wederom weigert zakelijk deze kwestie te bespreken, is Roxeanne genoodzaakt om in een bodemprocedure de puntjes op de i te zetten.”