Roos Schlikker 11092201 Beeld: Reni van Maren

Roos Schlikker plant boom voor levenloos geboren dochter Liv

Roos Schlikker en haar man François planten dit jaar een boom voor hun dochter Liv die in 2008 levenloos werd geboren. Het koppel doet dat op zaterdag 25 november tijdens de plantdag in het Levensbomenbos in het Bentwoud bij Alphen aan den Rijn. Ouders van overleden kinderen kunnen daar sinds 2015 een boom planten ter nagedachtenis aan hun kind.

De dochter van Schlikker en haar man werd in 2008 levenloos geboren. Omdat levenloos geboren kinderen op dat moment niet konden worden opgenomen in de Basisregistratie Personen (BRP), kon Schlikker haar dochter niet aangeven. In 2015 schreef ze in een column dat veel ouders het als een emotioneel gemis ervaren dat zij hun kind niet kunnen registreren. In 2019 werd het mogelijk dat wel te doen. Ook Liv werd daarna geregistreerd.

Italiaanse populier

De plantdag in het Levensbomenbos wordt eenmaal per jaar georganiseerd door Stichting Nationale Boomfeestdag. Op deze dag komen families samen om met elkaar een Italiaanse populier te planten. Vanuit de lucht gezien vormen de bomen met elkaar cirkels, waarmee een vergelijking wordt gemaakt met jaarringen van bomen. Het bos wordt door Staatsbosbeheer onderhouden, waarbij het natuurlijke karakter van het bos zoveel mogelijk behouden blijft.

Beeld: Reni van Maren