Anp 445426299

Rob en Jet de Nijs hadden slapeloze nachten voor afscheidsconcert

Rob en Jet de Nijs hadden “slapeloze nachten” voor het afscheidsconcert van Rob in de Ziggo Dome. Dat vertelt de vrouw van de zanger woensdagavond bij de talkshow Humberto. Tijdens het programma werd bekendgemaakt dat het afscheidsconcert van Rob, die lijdt aan de ziekte van Parkinson, kans maakt op de Televizier-Ring Impact.

“Rob is voor dit concert nog in revalidatie gegaan, om maar vitaal te worden”, vertelt Jet over de voorbereidingen voor het concert, dat vorig jaar juni plaatsvond. “En dat lukte wel weer, tot op zekere hoogte.”

Niet stabiel

Maar zij en Rob kwamen tot de conclusie dat het niet verstandig voor Rob zou zijn om lopend het podium op te gaan. Iemand met parkinson is vaak “niet zo stabiel”, legt Jet uit. “Het meest makkelijke was om toch te laten zien dat hij niet mobiel is. En dat kostte wel wat moeite.” Toch kijkt ze erg positief terug op het concert, laat ze weten. “Het ging fantastisch.”

‘Trots en ontzettend blij’

Rob kon niet naar Humberto komen, maar liet via een videoboodschap weten “trots” en “ontzettend blij” te zijn met de nominatie voor de Televizier-Ring Impact.

De prijs is in het leven geroepen om programma’s, tv-momenten of documentaires te eren die iets hebben losgemaakt in de samenleving. Ook de programma’s Undercover in Nederland (SBS6) en Kopen Zonder Kijken (RTL 4) zijn genomineerd.