Finale Wie Is De Mol 2023

Rik van de Westelaken worstelt met leven als BN’er: ‘Laat me met rust’

Rik van de Westelaken heeft er af en toe best moeite mee dat hij bekend is en daarom vaak wordt aangesproken in het openbaar. “Ik denk dan weleens: laat me met rust”, vertelt hij in gesprek met het tijdschrift JFK.

Van de Westelaken wordt vooral benaderd door fans van Wie is de Mol?, het programma dat hij presenteert. “Alle aandacht die erbij komt kijken, is wel een dingetje. Het is geweldig dat het programma zo gewaardeerd wordt en dat mensen – vooral kinderen – dat laten merken”, vertelt hij. “Maar dat betekent ook dat als ik in mijn vrije tijd naar een festival ga, dat mensen me soms filmen en fotograferen.”

Geen drugs

In principe heeft de presentator niets te verbergen, zo stelt hij. Van de Westelaken gebruikt naar eigen zeggen geen drugs en doet geen gekke dingen. “Maar ik sta daar met mijn vrienden en wil ook tijd met hen doorbrengen.”

‘Niet alleen leuk’

Soms vindt hij het dan best moeilijk om mensen af te moeten wijzen. “Ik weet dat sommige BN’ers daar prima mee kunnen dealen, maar ik weet me geen houding te geven. Ik denk dan weleens: laat me met rust. Dat klinkt erger dan het is, maar ik worstel daar soms wel mee”, zegt Van de Westelaken, die als reactie vaak krijgt dat hij dan maar niet bekend had moeten worden. “Alsof je vooraf een inzicht krijgt hoe die bekendheid bij jou gaat uitpakken of eerder: hoe senang je daarmee bent. Het is niet alleen maar leuk. Dat weet je toch niet voordat je eraan begint?”