Amsterdam Castpresentatie The Mousetrap

Rijke Delftenaren schieten Rick Engelkes te hulp

Waterfront Entertainment, het noodlijdende bedrijf van onder anderen theaterproducent Rick Engelkes, is in gesprek met een groep rijke Delftenaren over een investering. Dat bevestigt een woordvoerster van het productiebedrijf na berichtgeving van het AD. Daarmee zou de productie van Willem van Oranje de Musical, die door corona stil kwam te liggen, mogelijk nieuw leven ingeblazen kunnen worden.

“We hebben afgelopen week goede gesprekken gehad en zetten nog de laatste puntjes op de i”, zegt Jurjen van der Honing in de krant namens de geldschieters, die verder anoniem willen blijven. “We hebben er alle vertrouwen in dat het gaat lukken.” Om hoeveel geld het gaat en wanneer er een definitief akkoord bereikt moet worden, kan de zegsvrouw van Waterfront niet zeggen.

3,7 miljoen euro terugbetalen

Waterfront Entertainment zit in de financiële problemen omdat het 3,7 miljoen euro aan te veel ontvangen coronasteun moet terugbetalen aan subsidieverstrekker Fonds Podiumkunsten. Met het geld wilde het productiebedrijf van Engelkes een musical over Willem van Oranje opzetten. In Delft moet hiervoor een speciaal theater worden gebouwd. Het productiebedrijf verzocht Fonds Podiumkunsten in september om een betalingsregeling.