Tim Hofman

Redactie BOOS reageert op pleidooi advocaat Ali B

De redactie van het programma BOOS van Tim Hofman is het niet eens met enkele uitspraken van de advocaat van Ali B over het programma. De advocaat haalde vrijdag in zijn pleidooi meerdere keren de BOOS-uitzending aan over The Voice of Holland, over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij dat programma.

“Volgens Swier deden twee vrouwen aangifte tegen Ali B in de week voorafgaand aan de BOOS-uitzending. Dat zou volgens hem door BOOS aan bronnen zijn gevraagd, om de uitzending zo meer ‘body’ te geven”, schrijft BOOS op Instagram. De redactie weerspreekt dat. “De vermeende slachtoffers in de BOOS-uitzending hebben zelf besloten om aangifte te doen. Onze productie volgde de aangiftes, niet andersom. Nergens blijkt dat BOOS de vermeende slachtoffers heeft aangestuurd op het doen van aangifte.”

De zaak tegen Ali B ging over vier zedenfeiten met drie vrouwen. Een aangifte kwam van een vrouw die zegt in 2018 door hem te zijn verkracht en aangerand tijdens een schrijverskamp in Heiloo. Swier zei dat het slachtoffer in de Heiloo-zaak is beïnvloed door de redactie van BOOS en door een andere bron die in de BOOS-uitzending haar verhaal deed. “Tijdens het onderzoek is de onafhankelijkheid van de bronnen gecontroleerd en gewaarborgd, en er zijn getuigen gehoord”, aldus BOOS.

Lees ook: OM eist drie jaar cel in zedenzaak tegen Ali B

OM eist drie jaar cel

Het Openbaar Ministerie eiste vrijdag drie jaar cel tegen Ali B. Zijn advocaat vroeg om vrijspraak in alle zaken die tegen hem zijn aangespannen. De rechtbank doet uitspraak op 12 juli.

Screenshot 2024 06 15 13.14.38
Screenshot 2024 06 15 13.14.38