John de Mol

Rechter doet 7 juni uitspraak in zaak Roddelpraat en John de Mol

De rechter doet op 7 juni uitspraak in de rechtszaak tussen John de Mol en Roddelpraat-makers Jan Roos en Dennis Schouten. De makers van het populaire onlineprogramma moesten woensdag in de rechtbank in Utrecht verschijnen. Zij hadden in een aflevering van hun programma gezegd dat De Mol mensen zou hebben omgekocht die getuigen waren van de mishandeling van Shima Kaes door haar ex Johnny de Mol, de zoon van John de Mol.

John de Mol was wegens “dringende verplichtingen in het buitenland” zelf niet aanwezig in de rechtszaal, zijn advocaat Peter Plasman was er namens hem. Die eiste namens zijn cliënt een bedrag van 27.500 euro. Schouten en Roos vertelden in de zaal dat zij van twee bronnen hebben vernomen dat De Mol “indirect” zwijggeld zou hebben betaald aan drie mensen in restaurant The Harbour Club in Amsterdam. Plasman ontkent dat zijn cliënt dat heeft gedaan.

De Mol eiste eerder al een rectificatie van Roddelpraat. Nadat Schouten en Roos het verhaal uit de bewuste uitzending hadden gehaald en het artikel van hun website hadden verwijderd, eist De Mol nu ook een geldbedrag. Tientallen fans van het programma woonden de zitting bij.

Johnny de Mol en Shima Kaes hadden tussen 2014 en 2015 een relatie. Er zouden volgens Kaes meerdere geweldsincidenten hebben plaatsgevonden tussen de twee. Eind 2020 deed Kaes aangifte tegen haar ex-verloofde voor poging tot mishandeling en doodslag. Het Openbaar Ministerie seponeerde de aangifte wegens onvoldoende bewijs.