Rachel Hazes Anp 477419966

Rachel Hazes zette rekening om uit angst voor ‘verslaafde zoon’

Rachel Hazes heeft enkele jaren geleden een persoonlijke spaarrekening omgezet naar een en/en-rekening om zichzelf te beschermen tegen haar “verslaafde zoon”. Dat zei ze dinsdag in een getuigenverhoor voor een zaak tussen haar en voormalig werknemer Marieke van Beek.

“Het klopt dat ik in 2016 van een spaarrekening een en/en-rekening heb gemaakt met de heer Israël”, zei Hazes verwijzend naar haar voormalige zakenpartner Rob Israël, die ook getuige was in de zaak en dit verhaal bevestigde. “Omdat ik bang was dat er een verslaafde zoon voor mijn deur zou staan. Dus het was als bescherming.” Bij een en/en-rekening zijn alleen transacties mogelijk als beide rekeninghouders hiermee akkoord gaan.

‘Moeilijke fase met zoon’

De zoon van Rachel Hazes, André, vertelde zelf al eens dat hij zoveel drank en cocaïne gebruikte dat hij zichzelf “kapot maakte”. In de zaak die dinsdag diende in Arnhem kwam ook ter sprake dat Rachel Hazes in het openbaar begeleiding van crimineel Klaas Otto wilde inhuren om die reden. “Ik zat toen in een moeilijke fase met mijn zoon en had het gevoel dat ik begeleiding kon gebruiken”, aldus Rachel Hazes.

En/en-rekening

De zaak draaide dinsdag om een huurgeschil tussen Hazes en Van Beek, waarbij beiden aan het woord kwamen. De en/en-rekening was hierbij relevant omdat dit de reden zou zijn geweest dat Hazes niet zomaar geld had kunnen opnemen om te betalen aan Otto, waarna Van Beek dit volgens haar uit eigen zak zou hebben voorgeschoten.