Rachel Hazes Anp 477419966

Rachel Hazes in rechtbank: wilde productiebedrijf nooit verkopen

Rachel Hazes heeft haar productiebedrijf Melvin Produkties nooit willen verkopen. Dat zei ze dinsdag in de rechtbank in Amsterdam. Daar werd de 54-jarige Hazes verhoord in de jarenlange rechtszaak over de periode waarin gevolmachtigden voor haar handelden.

Hazes kreeg in 2016 een inzinking. Daarop stelde zij oud-zakenpartner Marieke van Beek, Rob Israël en haar dochter Roxeanne Hazes aan als gevolmachtigden. Nu claimt Rachel dat zij haar belangen destijds niet goed hebben behartigd.

In februari van dit jaar werden Roxeanne, Van Beek en Israël al gehoord in de zaak. Roxeanne zei toen dat haar moeder “langere tijd” zelf de wens had gehad om haar productiebedrijf Melvin Produkties te verkopen. Roxeanne verklaarde toen ook dat zij nooit een poging hebben gedaan het bedrijf te verkopen. “Er zijn verkennende gesprekken gevoerd, dat is echt wat anders”, benadrukte zij.

In de familie houden

Rachel zei dinsdag dat zij Melvin Produkties nooit heeft willen verkopen. “Het is inderdaad een paar keer tegen mij gezegd om te verkopen, maar ik heb er niks mee gedaan”, zei ze. Ze zou het bedrijf zo lang mogelijk in de familie hebben willen houden. Ze verklaarde, afgezien van een partij, nooit met derden in gesprek te zijn geweest over de verkoop van het bedrijf.

De verkennende gesprekken die de gevolmachtigden hebben gevoerd, vond Rachel “wel heel ver” gaan. Zij zouden in die gesprekken hebben gezegd dat “alles met medeweten van Rachel” was. Dat is volgens Rachel echter niet het geval geweest.