Amsterdam Castpresentatie The Mousetrap

Première van Willem van Oranje in 2025, maar zonder bedenker Rick Engelkes

De musical Willem van Oranje heeft met hulp van een groep Delftse investeerders een datum voor de première gekregen. De productie moet in september 2025 te zien zijn in het daarvoor speciaal gebouwde theater in Delft. Rick Engelkes, die de musical heeft bedacht, werkt er niet meer aan mee.

Engelkes bedacht de musical negen jaar geleden en was als producent, aandeelhouder en bestuurder van Waterfront Entertainment bij het project betrokken. Door de coronapandemie werd de musical meermaals uitgesteld. Ook kwam het bedrijf in financiële problemen, omdat te veel ontvangen coronasteun moest worden terugbetaald aan het Fonds Podiumkunsten, waarmee een betalingsregeling werd getroffen. Een consortium van Delftse Ondernemers (DBA) schoot te hulp, waardoor de productie kan worden gerealiseerd.

‘Wezenlijk verschil van inzicht met aandeelhouder’

Engelkes besloot niet meer de rol van producent, aandeelhouder en bestuurder binnen Waterfront Entertainment te vervullen, vanwege “een wezenlijk verschil van inzicht met aandeelhouder en investeerder Pierre Karsten en de drukke werkzaamheden voor lopende en aanstaande producties binnen zijn productiemaatschappij REP Entertainment”. Mogelijk wordt hij later wel gevraagd als “creatief adviseur”, zegt DBA.