Pierre van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk weer welkom bij Studio Voetbal

Pierre van Hooijdonk is aanstaande zondag na twee weken afwezigheid weer welkom aan tafel in het programma NOS Studio Voetbal, meldt de NOS zaterdagavond. De oud-voetballer beschuldigde in een eerdere uitzending Ajax-trainer Maurice Steijn van “betrokkenheid bij duistere dealtjes” en was daarna enkele weken niet meer aanwezig in het programma.

Steijn had na de uitspraken van Van Hooijdonk geëist dat hij zijn uitspraken zou rectificeren. Van Hooijdonk bood later excuses aan, maar op dezelfde dag werd bekend dat hij voorlopig niet als analist zou aanschuiven bij Studio Voetbal. Maar zondag mag hij terugkeren.

Volgens Gert-Jaap Hoekman, de nieuwe hoofdredacteur van NOS Sport, is er “goed en intensief” met Van Hooijdonk gesproken. “Pierre ziet in dat hij een uitglijder heeft gemaakt en heeft daarvoor zijn excuses aangeboden”. Hoekman heeft er vertrouwen in dat de oud-voetballer zijn rol zondag weer professioneel oppakt. “We kennen Pierre als analist die zich goed voorbereidt en zijn analyses onderbouwt met feiten.”

Van Hooijdonk herhaalt dat hij de uitspraken niet had moeten doen. “Dit was een belangrijk leermoment voor me. Ik zal me door de gemaakte uitglijder de komende tijd extra moeten bewijzen aan de kijker”, aldus de oud-voetballer.