Pierre van Hooijdonk

Pierre van Hooijdonk maakt excuses voor uitspraken over Maurice Steijn

Pierre van Hooijdonk heeft zijn excuses aangeboden voor de uitspraken die hij zondag over Ajax-trainer Maurice Steijn heeft gedaan in het NOS-programma Studio Voetbal.

“Afgelopen zondag heb ik tijdens de uitzending gezegd dat Maurice Steijn betrokken zou zijn geweest bij duistere dealtjes met makelaars”, zegt hij op de site van de NOS. “Deze opmerking heb ik in ’the heat of the moment’ gemaakt, in een discussie met tafelgasten. Voor mijn opmerking heb ik geen bewijs en die opmerking had ik daarom ook niet moeten maken. Ik neem hierbij terug wat ik over Maurice heb gezegd en ik bied hem mijn excuses aan. Wanneer het stof is gedaald, neem ik contact op met Maurice om wat tussen ons speelt, uit te praten.”

Van Hooijdonk beschuldigde Steijn tijdens de uitzending van Studio Voetbal van “betrokkenheid bij duistere dealtjes met bevriende zaakwaarnemers”. Dat gebeurde volgens de oud-aanvaller drie jaar geleden toen Steijn trainer was van NAC Breda. Het is algemeen bekend dat Van Hooijdonk en Steijn geen goede relatie met elkaar hebben.