Pierre van Hooijdonk

Pierre Van Hooijdonk: hoop het nog uit te praten met Steijn

Pierre van Hooijdonk hoopt dat hij na zijn uitlatingen over Ajax-trainer Maurice Steijn nog een keer persoonlijk met de coach kan praten. Hij zat zondag weer aan tafel bij het programma Studio Voetbal en ging nog één keer in op de affaire.

“Ik heb contact gezocht met Steijn om het uit te praten. Ik heb contact gekregen met Maurice, maar hij vond het daar nog te vroeg voor. Dat begrijp ik ook, maar wat mij betreft staat de deur open.”

Vertrouwen terugwinnen

De voormalige aanvaller van onder meer Feyenoord was blij dat hij weer op televisie mocht verschijnen. “Het gaat goed. Het is nu weer iets rustiger dan drie weken geleden. Ik heb mijn excuses gemaakt, omdat ik geen bewijzen had voor mijn opmerkingen. Dat moet je niet doen. Ik begrijp ook goed dat ik het vertrouwen van de kijker moet terugwinnen. Ik heb er ook alle vertrouwen in dat ik objectief naar de trainer Steijn en Ajax kan kijken, zoals ik dat de afgelopen tien jaar heb gedaan. Dit was een eenmalige uitglijder.”

Duistere dealtjes

Van Hooijdonk beschuldigde in een eerdere uitzending Steijn van “betrokkenheid bij duistere dealtjes” en was daarna enkele weken niet meer aanwezig in het programma.