Peter Gillis

Peter Gillis tegenover ex Nicol Kremers in rechtbank

Peter Gillis staat donderdagmiddag tegenover zijn ex-partner Nicol Kremers in de rechtbank in Utrecht. Daar dient een kort geding dat de 61-jarige realityster, bekend van het SBS6-programma Massa is Kassa, heeft aangespannen tegen Kremers. Gillis wil dat zijn ex niet meer in de media spreekt over zaken waarover zou zijn afgesproken dat ze zou zwijgen.

Gillis en Kremers sloten in februari een vaststellingsovereenkomst met geheimhoudingsplicht nadat hun relatie was beëindigd. Volgens Gillis heeft Kremers zich echter structureel niet aan deze afspraken gehouden. Zij beweert dat ze de overeenkomst niet uit vrije wil heeft getekend. Dat is volgens Gillis niet waar.

De vakantieparkenhouder vraagt de rechter onder meer om een dwangsom van 100.000 euro per overtreding die Kremers begaat. Ook wil hij vooraf inzage in het boek dat Kremers uit wil brengen, waarin zij onder meer haar relatie met Gillis bespreekt.

De ex-partners zijn ook nog steeds verwikkeld in een strafzaak. Daarin beschuldigt Kremers de SBS6-ster van mishandeling. De zaak zou eigenlijk eind augustus dienen, maar is verplaatst omdat Kremers later alsnog aangifte heeft gedaan tegen Gillis. Een nieuwe datum is nog altijd niet gepland.