Premiere Sweeney Todd

Paul de Leeuw scoort rol in legendarische musical Jesus Christ Superstar

Paul de Leeuw heeft een rol in de musical Jesus Christ Superstar. Dat maken producenten Albert Verlinde, Jaco Kaasschieter en SENF Theaterproducties maandag bekend. De 61-jarige De Leeuw kruipt in de rol van King Herod. Die rol deelt De Leeuw samen met Alex Klaasen.

Verlinde noemt het “fantastisch” dat De Leeuw ja heeft gezegd. “Hij heeft de laatste jaren prachtige voorstellingen in het theater gemaakt. Dat was als zichzelf. Nu gaat hij de rol van King Herod spelen. Ik ben ervan overtuigd dat hij een geweldige King Herod gaat neerzetten.”

Idolaat

Ook De Leeuw zelf is enthousiast, mede omdat Jesus Christ Superstar wordt geregisseerd door Ivo van Hove. “Een man van wie ik idolaat ben. Ik heb nagenoeg alle voorstellingen van hem gezien. Ik ben een echte liefhebber van hoe hij een voorstelling neerzet. Ik ben vereerd dat ik nu met de grote meester mag werken.”

Andere castleden zijn onder anderen Jeangu Macrooy (Jesus), Freek Bartels (Judas), Edwin Jonker (Pilate), en Magtel de Laat (Mary Magdalene). Jesus Christ Superstar gaat op 21 januari volgend jaar in première.