Paul de Leeuw

Paul de Leeuw: niet erg dat mijn top is geweest

Paul de Leeuw vindt het niet erg dat hij zijn top heeft gehad. Dat zei de 61-jarige presentator en cabaretier vrijdag in het NPO-radioprogramma Nooit Meer Slapen. “Ik doe nu wat er op mijn pad en wat ik leuk vind”, stelde hij. Maar hij “staat niet meer in de top 5 van populairste presentatoren of showmasters. Soms dénk je dat nog wel, maar dat is gewoon niet zo.”

De Leeuw kan prima leven met die wetenschap. “Ik vind dat niet erg omdat ik een heel fijne privésituatie heb, en omdat er andere leuke dingen om te doen zijn.” Zo is hij heel blij met de talkshow Knoop & De Leeuw, dat hij maakt met mensen met een verstandelijke beperking. “Er wordt weinig over Knoop geschreven, maar ik krijg zoveel goede berichten van mensen die kijken. Dan voel ik de waardering.”

2024 wordt ‘rustig jaar’

De presentator heeft ook “geen drang meer om weer twaalf weken op tv te moeten”. Hij ziet er erg naar uit dat 2024 een relatief rustig jaar gaat worden. “Ik heb dit jaar heel hard gewerkt, eigenlijk te veel”, bekende hij in het programma. “Vanaf januari heb ik alleen maar mijn theaterprogramma en mijn podcast. Daar kan ik mij heel erg op verheugen.”

Tweede seizoen Niet Klein Te Krijgen

Wel gaat De Leeuw in het najaar weer een reeks Knoop maken en staat er, in de toekomst, een tweede seizoen van Niet Klein Te Krijgen in de planning.