Premiere Sweeney Todd

Paul de Leeuw en Albert Verlinde terug bij RTL

Albert Verlinde en Paul de Leeuw zijn vanaf begin volgend jaar bij RTL 4 te zien in het nieuwe programma Stars On Stage. Hierin recenseren zij de optredens van bekende Nederlanders die in het programma worden opgeleid tot musicalster. Het wordt voor De Leeuw het eerste programma dat hij weer voor RTL maakt sinds hij in 2020 bij de zender vertrok.

In Stars On Stage gaan bekende namen uit de wereld van muziek, sport en media de strijd met elkaar aan om de titel van musicalster op zijn of haar cv te zetten. De kandidaten worden iedere week beoordeeld door Verlinde, De Leeuw en twee wisselende recensenten. De presentatie is in handen van Jamai Loman en Buddy Vedder. Wie er aan het programma meedoen en wie de wisselende recensenten zijn, wordt later dit jaar bekendgemaakt.

“In mijn leven heb ik ontelbaar veel musicalacteurs en -actrices zien zingen, dansen én acteren. Musical is als het ware topsport en het lijkt me fantastisch om erachter te komen of onze acht BN’ers de combinatie van deze drie disciplines ook aan kunnen”, laat Verlinde in een verklaring weten. Volgens De Leeuw betreft het “een gevarieerde, geweldige groep van BN’ers” die laat zien dat het vak musical niet makkelijk is. “Ga er maar aan staan, elke week transformeren in een compleet nieuwe rol, met alles wat daarvoor nodig is. Voor ons wordt het vooral kritisch kijken, genieten, maar ook verwonderen. Geloof me: ze moeten keihard aan de bak.”