Anp 443631898

Partner Peter R. de Vries: ik heb de pijn leren verdragen

Ook Tahmina Akefi, de verloofde van Peter R. de Vries, heeft op Instagram een eerbetoon geplaatst aan de misdaadverslaggever. Het is precies twee jaar geleden dat De Vries op straat in Amsterdam werd neergeschoten.

“Alweer twee jaar geleden, lieve Peter. Zo lang geleden en toch ook zo kort”, schrijft Akefi bij een video. “Zo vaak scrol ik door de duizenden foto’s van ons en op de ene foto straal je meer dan op de ander. Inmiddels heb ik de pijn leren verdragen bij alle herinneringen, maar ik heb ook de kracht gevonden om weer te glimlachen als ik ze bekijk en soms moet ik ook hard lachen om de gekkigheid die je uithaalde.”

Akefi, presentatrice bij RTV Rijnmond, benoemt in het bericht ook haar nichtje. Het meisje heeft het nog vaak over De Vries, zo schrijft Akefi. “Ik zal zorgen dat ze je altijd blijft herinneren, zoals ik alle herinneringen aan je levendig zal houden.”

De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten in Amsterdam na een bezoek aan RTL Boulevard. Negen dagen na de aanslag overleed hij op 64-jarige leeftijd aan zijn verwondingen.

Lange tijd onbekend

Lang was het onbekend wie de vriendin van De Vries was. Begin 2022 openbaarde Akefi zich in de documentaire Vertrouwelijk! als zijn vriendin. De nu 40-jarige Akefi en De Vries ontmoetten elkaar in 2015 tijdens een live-uitzending van Pauw waar zij allebei te gast waren.