Wimie Wilhelm i Anp 456044416

Overleden actrice Wimie Wilhelm nog te zien in Netflixserie Ferry en MAX-serie Maud & Babs

Actrice Wimie Wilhelm, die in september overleed, is nog te zien in de nieuwe Netflixserie Ferry De Serie en in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van MAX-serie Maud & Babs.

Wilhelm is in twee van de afleveringen van Ferry De Serie te zien als advocaat. Zij speelde deze rol eerder ook al in seizoen 2 en 3 van Undercover. Aan het slot van beide afleveringen waarin Wilhelm te zien is, staat een korte tekst die refereert aan het overlijden van de actrice: “In liefdevolle herinnering, Wimie Wilhelm.”

Vrijdagavond is Wimie te zien in de eerste aflevering van het nieuwe seizoen van MAX-serie Maud & Babs. Wilhelm speelt een vrouw die de twee titelpersonages rondleidt in een mantelzorgwoning.

Els Peeters

De bijrol in Ferry De Serie is een van de laatste rollen die Wilhelm speelde voor haar overlijden. Zij overleed half september op 62-jarige leeftijd na een kort ziekbed. De actrice was bij het grote publiek vooral bekend van haar rol als wachtcommandant Els Peeters in politieserie Baantjer. Ook regisseerde zij decennialang talloze grote cabaretiers, zoals Richard Groenendijk en Brigitte Kaandorp.

Andere recente rollen die Wilhelm speelde waren een literair agente in de serie Bestsellerboy en de trol Nanette in fantasyserie Panduloria.