Peter r. de vries en ouders Nicky Verstappen

Ouders Nicky Verstappen herdenken Peter R.: ‘Nog steeds heel moeilijk’

Berthie en Peetje Verstappen staan stil bij de sterfdag van Peter R. de Vries, zaterdag precies twee jaar geleden. In gesprek met RTL Boulevard vertellen de ouders van de vermoorde Nicky Verstappen dat 15 juli voor hen altijd een moeilijke dag blijft.

“Het is heel stil. Je verwacht nog steeds dat hij je nog kan bellen of hij komt een keer aan, dat gevoel blijft toch. Als we Peter op televisie zien… het gaat er bij ons niet in dat we Peter nooit meer zien. Dat blijft zo opmerkelijk, we vinden het nog steeds heel moeilijk”, vertelt moeder Berthie.

Geheimen

Nicky Verstappen werd in de zomer van 1998 dood gevonden op de Brunssummerheide in Limburg. Lang bleef onduidelijk wat er met de jongen gebeurd was. Peter R. de Vries stond de familie Verstappen bij in het onderzoek naar de dood van hun zoon. “Er zijn heel veel momenten geweest dat het contact met Peter meer was dan met de familie. Zeker omdat we zoveel geheimen met ons meedroegen, en Peter wist daar alles van”, aldus Berthie.

Zestien jaar cel

Mede door de inzet van De Vries werd ruim twintig jaar na de dood van Nicky de dader van de moord gepakt. Jos B. werd in januari 2022 in hoger beroep veroordeeld tot zestien jaar cel.