Barbara de Loor Olga Commandeur Beeld: ANP Collage Maker 09 Jun 2023 02 09 Pm 6143

Oud-schaatsster Barbara de Loor wordt ‘de nieuwe’ Olga Commandeur

Oud-schaatsster Barbara de Loor wordt het nieuwe gezicht van het Omroep MAX-programma Nederland in Beweging. Ze volgt Olga Commandeur op die vorige maand na 23 jaar afscheid nam van het populaire ochtendprogramma, heeft Omroep MAX bekendgemaakt.

De 49-jarige De Loor, in 2005 wereldkampioen op de 1000 meter, maakt op 4 september haar debuut. Dat doet ze naast Duco Bauwens, die al sinds 2007 is betrokken bij Nederland in Beweging. De voormalig topsportster heeft er “onwijs veel zin in”, zo laat ze weten.

Druk met bedenken van oefeningen

“Het presenteren van Nederland in Beweging sluit perfect aan op het werk dat ik doe sinds ik ben gestopt met schaatsen: het in beweging brengen van mensen, van jong tot oud”, meldt De Loor. Zij en Bauwens zijn al druk bezig met het bedenken van oefeningen. “Dan realiseer ik me wat er allemaal bij komt kijken. In dat kwartiertje wil je het zo goed mogelijk doen: de oefeningen moeten voor iedereen uit te voeren zijn, zowel staand als soms met gebruik van een stoel, en je wil alle spiergroepen aandacht geven. Ik verwacht dat de kijker er net zoveel plezier aan gaat beleven als ik nu al doe.”

Heel Nederland van de bank

MAX-omroepbaas Jan Slagter is “heel blij” met de komst van De Loor. “Het is voor jong en oud belangrijk om in beweging te blijven en met de komst van Barbara weet ik zeker dat Nederland van de bank afkomt om de oefeningen te doen.”