College Tour Met Matthijs Van Nieuwkerk

Omroep MAX: ‘Samenwerking Matthijs van Nieuwkerk niet aan de orde’

Omroep MAX is ook nu niet bezig met een programma met Matthijs van Nieuwkerk. De omroep ontkent na uitspraken van Rutger Castricum in Vandaag Inside opnieuw dat de presentator er zijn comeback zal maken.

Castricum zei donderdagavond in VI dat het “allang beklonken” was en dat Van Nieuwkerk naar de omroep gaat. Een woordvoerder van Omroep MAX laat desgevraagd weten dat dit “absoluut niet aan de orde” is. De omroep wacht het onderzoek dat de commissie-Van Rijn doet naar de werkcultuur bij de NPO af. De commissie onder leiding van Martin van Rijn doet op dit moment onderzoek naar grensoverschrijdend gedrag binnen de NPO en in Hilversum, onder meer naar de vermeende angstcultuur bij De Wereld Draait Door.

Eerder zei de omroep al dat ze niet bezig waren met een programma met Van Nieuwkerk. Daarvoor zei een woordvoerder dat er werd nagedacht over “een passend voorstel”, maar concrete plannen waren er nog niet.

Van Nieuwkerk kwam eind vorig jaar in opspraak door een artikel in de Volkskrant over vermeend wangedrag bij DWDD. De presentator besloot te vertrekken bij de omroep, omdat hij zich niet gesteund voelde na publicatie van het artikel.