Peter R. De Vries

OM: per ongeluk geheim gesprek opgenomen in zaak Peter R. De Vries

Het Openbaar Ministerie heeft in het moordonderzoek van Peter R. de Vries per ongeluk in de gevangenis een vertrouwelijk gesprek opgenomen tussen verdachte Divainy K. en een advocatenkantoor. Toen de opname aan de verdediging van K. (30) verstrekt zou worden, bleken de gesprekken niet juist te zijn weggepiept.

Gesprekken die gevangenen voeren met een advocaat zijn vertrouwelijk. Het gesprek van K. werd op 23 november 2022 opgevangen door heimelijk geplaatste afluisterapparatuur in zijn cel. De telefoon waarmee het gesprek gevoerd werd hing buiten die cel, maar zo dicht in de buurt van de afluisterapparatuur dat de conversatie te horen was en is opgenomen.

“We betreuren deze gang van zaken zeer en hebben de raadsman en zijn cliënt daarvoor al excuses aangeboden”, zei de officier van justitie dinsdag tijdens de zitting in de gerechtsbunker in Amsterdam-Osdorp.

K. wordt ervan verdacht dat hij de filmers zou hebben aangestuurd die opnames maakten van Peter R. de Vries (64) nadat hij was neergeschoten in de Lange Leidsedwarsstraat in Amsterdam. De Vries werd op 6 juli 2021 neergeschoten na een uitzending van RTL Boulevard. Negen dagen later overleed hij aan zijn verwondingen.