Nick Schilder Beeld: Reni van maren 27042105

Om deze reden mocht Nick Schilder eigen nieuwe single zingen in Beste Zangers

Nick Schilder heeft zaterdag geheel tegen het format van Beste Zangers in een liedje van zichzelf gezongen in het programma. De zanger mocht dat doen omdat het programma hem dankbaar was dat hij dit seizoen last minute kon invallen voor Mart Hoogkamer, die om gezondheidsredenen moest afzeggen. Het werd zijn nieuwe single Realize.

In de aflevering van zaterdag stond dit keer niet een van de gasten centraal, maar een thema. Dat was Power of Music, oftewel de kracht van muziek. De artiesten zongen allemaal een nummer dat hen door een zwaardere periode in hun leven heeft geholpen.

Schilder vertelde over de periode waarin hij hoorde dat het duo Nick & Simon na zeventien jaar zou gaan stoppen. Omdat er in die tijd volgens Schilder “veel ruis” was, waarmee hij doelde op een vermeende ruzie met Simon Keizer, wilde hij “dicht bij de muziek blijven”, vertelde hij. “Elke dag als ik de kinderen naar bed had gebracht, sloot ik mezelf een half uurtje op in de kelder en daar schreef ik een half uur van me af. En dit was het eerste dat eruit kwam en dacht ik: misschien ben ik wel in staat om ook voor mezelf iets cools te maken”, zei hij over het nummer Realize.

De speciale thema-aflevering van Beste Zangers was de een-na-laatste van het huidige seizoen. Volgende week is de laatste aflevering waarin traditioneel duetten worden gezonden. Naast Schilder zijn de deelnemers dit jaar onder anderen Duncan Laurence, Numidia en Marco Bakker.