Olga Commandeur Anp 447014505

Olga Commandeur doet ook na vertrek mee met Nederland in Beweging

Olga Commandeur, die onlangs na bijna een kwart eeuw afscheid nam van het programma Nederland in Beweging, doet thuis gewoon mee nu het programma door Barbara de Loor wordt gepresenteerd. Dat vertelde Commandeur zondag in het radioprogramma De Perstribune.

De Loor was te gast. Als verrassing had Commandeur een boodschap voor haar opvolger ingesproken. “Je doet het hartstikke goed”, prees Commandeur. “Ik ga lekker met jou en Duco Bauwens meedoen.”

De oud-presentatrice zei dat ze de hele eerste week van De Loor had gezien. “Hoewel het een bewuste keus was om te stoppen, moest ik toch even slikken, ik werd er een beetje emotioneel van”, bekende Commandeur in het radioprogramma. “Het voelde vertrouwd. Maar toch stond jij daar nu naast Duco te presenteren. Je staat te stralen! Je blijft heerlijk jezelf met oefeningen die bij jou passen.”

Lastig presenteren

Commandeur beklemtoonde hoe lastig het presenteren van Nederland in Beweging is. “Je moet op zoveel tegelijkertijd letten: uitleggen wat de mensen moeten doen, presenteren, in de camera kijken. Je moet zelf meebewegen en tellen, en de opbouw van de oefeningen onthouden. En je moet blijven stralen zodat de mensen worden uitgenodigd om mee te doen. Jij doet dat allemaal.”

De 64-jarige oud-atlete zwaaide na 23 jaar af als instructrice bij Nederland in Beweging. Commandeur stopt omdat ze steeds meer druk ervoer voor de opnames. De opnames voor een heel jaar werden in drie weekenden opgenomen, vertelde zij eerder aan MAX Magazine.