Olcay Gulsen

Olcay Gulsen moet ex-schoonmoeder 100.000 euro terugbetalen

Olcay Gulsen is haar ex-schoonmoeder 100.000 euro verschuldigd vanwege een niet-terugbetaalde lening, heeft de rechtbank van Amsterdam donderdag bepaald. De rechter oordeelt dat is bewezen dat Gulsen het geld van haar ex-schoonmoeder had geleend.

De ex-schoonmoeder had de zaak aangespannen omdat ze twee keer een bedrag van 50.000 euro had overgemaakt toen het bedrijf van Gulsen, SuperTrash, in financieel zwaar weer zat. De modeketen ging in 2018 failliet. Afspraken over deze lening zijn volgens de rechtbank niet op papier gezet, waardoor er dus geen direct bewijs is van een lening aan Gulsen. De overboeking van het bedrag had wel “lening” als omschrijving, maar Olcay beweerde dat dit om een terugbetaling ging. Zij zei dat zij het geld aan haar ex had geleend en dat dit bedrag via zijn moeder was terugbetaald.

Tegenpartij is ‘uiterst tevreden en opgelucht’

Vorig jaar oordeelde de rechter dat de ex-schoonmoeder met meer bewijs moest komen. Dat heeft ze volgens de rechtbank nu voldoende gedaan om in haar voordeel te kunnen oordelen. De advocaat van de ex-schoonmoeder zegt tegen Shownieuws dat hij en zijn cliënt “uiterst tevreden en opgelucht” zijn.