Maxime Meiland

Officieel aangifte gedaan tegen Maxime Meiland

Een man die door Maxime Meiland wordt beschuldigd van verkrachting heeft donderdagochtend aangifte gedaan tegen de realityster. Dat bevestigt advocaat Peter Schouten, die de man bijstaat, aan het ANP. De man verwijt Meiland dat zij hem vals heeft beschuldigd van verkrachting.

In een bericht op X meldt Schouten dat zijn cliënt aangifte heeft gedaan tegen Meiland op het politiebureau. Het gaat om een aangifte wegens belediging (smaad en/of laster).

De zaak is gerelateerd aan de eerder dit jaar verschenen biografie van Meiland. Daarin schrijft zij onder meer over de man die haar verkracht zou hebben. Volgens de beschuldigde man is er niets van waar. Eerder deze week werd bekend dat Schouten namens zijn cliënt een sommatie heeft gestuurd aan Maxime Meiland, haar uitgeverij Osjato en biograaf Jan Dijkgraaf. In de sommatie wordt geëist dat alle exemplaren van de biografie van Meiland uit de handel worden genomen. Ook eiste Schouten namens zijn cliënt dat er een rectificatie geplaatst wordt in De Telegraaf en dat er materiële en immateriële schadevergoeding wordt betaald.

“Aan de sommatie van de uitgeverij om het boek uit de handel te halen tot partijen samen een oplossing/schikking hebben gevonden of de (kortgeding) rechter een beslissing neemt, is nog niet voldaan, zodat de reputatieschade voor cliënt voortduurt”, schrijft de advocaat verder op X.

Schouten had de partijen aanvankelijk tot woensdag 17.00 uur de tijd gegeven om te reageren en stelde dat hij een kort geding zou aanvragen als dat niet gebeurde. Zover is het nu nog niet. “Omdat zich volgens de uitgeverij een advocaat bij mij zal melden is de termijn waarbinnen cliënt een inhoudelijke reactie wenst te ontvangen van mevrouw Meiland, haar biograaf en de uitgeverij op de sommatie voordat een kort geding wordt aangevraagd met twee werkdagen uitgesteld.”