Rossana Kluivert Met Nino Wilkes Beeld: Reni van Maren 27052101

Nino Wilkes fysiek lastiggevallen op straat vanwege geaardheid

Nino Wilkes is zaterdagavond fysiek lastiggevallen. Dat vertelt de zoon van Rossana Kluivert zondag in een bericht op Instagram. Begin augustus deelde Wilkes met de wereld dat hij op mannen valt. Volgens Wilkes werd hij lastiggevallen omdat hij homoseksueel is.

“Toen ik besloot om online open en eerlijk te zijn over wie ik ben, wist ik dat ik commentaar en haat zou krijgen van mensen die anders denken dan ik en vele anderen”, begint Wilkes zijn verhaal. “Gisterenavond, na een drukke werkdag, besloot ik af te spreken met mijn vrienden in de stad. Ik hoopte op een leuke avond, maar ik had nooit verwacht dat ik fysiek zou worden lastiggevallen door een jongen en zijn vriendengroep. Ze pakten me vast op plekken waar ze niet hoorden te zijn en maakten seksuele opmerkingen zoals: Je houdt toch van ballen? Dit vind je toch lekker en dit wilde je toch?”

Bewustwording

Wilkes kiest er bewust voor om niet te delen waar het incident plaatsvond. Ook deelt hij geen foto’s van de jongens. “Want mijn intentie is niet om wraak te nemen.” Met zijn bericht wil Wilkes “bewustwording te creëren over het belang van respect en acceptatie van individuele keuzes en identiteiten”.

Beeld: Reni van Maren