Boekpresentatie Van Wesley Sneijder

Nieuwe uitdaging voor Wesley Sneijder

Wesley Sneijder gaat binnenkort terug naar de schoolbanken. De oud-voetballer gaat namelijk opleidingen volgen aan de Amerikaanse universiteit Harvard en aan de Nyenrode Business Universiteit. Die onthulling deed hij maandagavond in Veronica Offside. 

Sneijder is al een tijdje zoekende naar wat hij precies wil doen en gaat nu uitzoeken hoe hij een leider kan worden. Eerder had de oud-voetballer al een gesprek met voetbaltrainer Maurice Steijn over een functie bij Ajax, wat op niks uitliep. Ook heeft Wesley een trainerscursus bij de KNVB gevolgd. Aan Wilfred Genee vertelt hij dat hij daar zijn ei niet kwijt kon.

“Ik wilde er graag extra in begeleid worden, maar dat was toen niet mogelijk. Toen kwam dit van Nyenrode voorbij en dacht ik: ja, dat wil ik wel doen. Ook om mijn mogelijkheden straks te verbreden,” aldus Wesley.

Daarnaast gaat Wesley ook een online opleiding volgen bij Harvard. “Dat is ook in een andere taal. Als je internationaal wil gaan, dan heb je dat wel nodig. Uit mijn eigen ervaring blijkt dat de beste trainers die ik gehad heb, ook de beste managers waren.” 

En dat is dus ook zijn motivatie: “Ik wil weten hoe je zo’n leider kan worden. Ik heb er zin in.”