Nienke Plas geeft update na hartoperatie dochtertje

YouTube-ster en cabaretier Nienke Plas heeft donderdag een update gegeven over de gezondheidssituatie van haar dochter. Harley, het bijna een jaar oude kindje van Nienke en Resley Stjeward, is geboren met een hartafwijking. Het meisje is opnieuw geopereerd.

“De operatie zit erop”, schrijft Plas op Instagram. “Ruim 5 uur later kregen we het belletje van de chirurg. Alles is goed gegaan, Godzijdank. Of het Universum, of gewoon de artsen, de energie van familieleden aan de andere kant, de ontelbaar kaarsjes die dierbaren hebben aangestoken. En Harley haar eigen sterke wilskracht niet te vergeten. Zoveel om dankbaar voor te zijn.”

Het hart van het meisje heeft volgens Plas “een nieuw lappie erbij gekregen. Van het hartzakje van een rund, dus ze is nu kwart kalf. Het staat haar goed, want de kwaliteit van haar hart is gestegen. En voor nu aansterken en bijkomen. Bedankt voor iedereen die een momentje heeft genomen om een berichtje te sturen of aan haar te denken. Het heeft geholpen.”

De cabaretier deelde het nieuws van de ziekenhuisopname woensdag, omdat zij om die reden een voorstelling in Papendrecht moest afzeggen. De voorstelling wordt eind maart ingehaald.