Nielson

Nielson focuste na affaire op het belangrijkste: zijn huwelijk

Nielson focuste zich na zijn affaire met een fan vorig jaar op datgene wat hij het belangrijkste vond, namelijk het redden van zijn huwelijk. Dat vertelde hij tijdens een gesprek over zijn album NIELS, dat vorige week uitkwam.

“Ik was best wel onder de indruk van wat er toen allemaal gebeurd is”, zegt hij terugkijkend op afgelopen december, toen via juicekanalen naar buiten kwam dat de zanger zijn jeugdliefde Hanna ontrouw was geweest. “Ik heb ook echt wel even gehad dat ik bijna niet naar buiten durfde. Maar wat hielp was dat ik op een gegeven moment helder voor ogen had wat het antwoord was op de vraag: wat vind je belangrijk? Voor mij was het antwoord heel simpel: ik wil gewoon mijn huwelijk redden.”

Dankzij dat antwoord ging hij anders voor de camera van RTL Boulevard staan toen die langskwam. “Want door te focussen op wat ik belangrijk vond, ging ik automatisch vertellen wat ertoe deed”, zegt hij. “Als je denkt ‘ik wil mijn carrière redden’, wat ga je dan doen? Dan ga je smoesjes verzinnen, of je gaat uitleg geven. Terwijl: wie ben ik eigenlijk uitleg verschuldigd?”

Niet perfect

Luisteraars die dan maar op zijn nieuwe album op zoek gaan naar uitleg over die periode, komen bedrogen uit. De liedjes op de plaat schreef hij al voor die tijd. “Je hoort op dit album nog niet mijn reactie op wat er gebeurd is, maar je hoort wel de aanloop, als je goed luistert”, zegt hij. “En daar mag je wat van vinden, want ik ben een publiek figuur. Maar ik ga er niet wakker van liggen. Wat is nou belangrijk? Wat Hanna van mij vindt. En daarom zijn we nu denk ik ook nog bij elkaar.”

Huismus

Neemt hij het dus maar op de koop toe, de mening van de buitenwereld over wat hij doet en laat? “In principe vraag je er niet om, maar zo werkt het wel”, zegt hij. “Als ik echt eerlijk ben… Als je me een soort dilemma voor zou leggen van, publiek figuur zijn of huismus? Dan ga ik voor huismus, want publiek figuur zijn is nooit een doel geweest. Dat is gewoon iets dat je erbij krijgt. Zo heb ik het altijd gezien. Alleen ik heb er wel meer lol in dan voorheen.”

Teringgrote fout gemaakt

Zelfs na de aandacht die hij vorig jaar kreeg dus. Want hoe heftig dat ook was en nog is voor zijn relatie, “het heeft ergens ook bevrijdend gewerkt als persoon”. “En dit moet je niet verkeerd opvatten, maar ik bedoel het heel persoonlijk, zo van: hier, ik ben ook niet perfect. Ik heb tien jaar lang de ideale schoonzoon uitgehangen, maar ik ben ook maar een mens. Ik heb gewoon een teringgrote fout gemaakt en ik ga er niet voor wegrennen. Ik ga het gewoon proberen op te lossen en meer kan ik niet doen.”