Nicol Kremers Voor De Rechter Om Weigeren Bloedproef

Nicol Kremers stelt boek uit en hervat therapie: schrijven rakelt oud zeer op

Nicol Kremers, de ex van vakantieparkondernemer Peter Gillis, is opnieuw in therapie gegaan. Dat heeft haar management maandag aan het ANP gemeld. Kremers volgde eerder dit jaar in Thailand al therapie “om aan zichzelf te werken” en had deze behandeling afgerond. Maar volgens haar management rakelen “de rechtszaken en het schrijven van het boek weer veel oud zeer op bij haar”.

Als gevolg hiervan is het boek dat zij schrijft over haar relatie met Gillis voor onbepaalde tijd uitgesteld. Een andere stap die Kremers neemt, is het hervatten van de therapie. Vooralsnog volgt zij deze behandeling in Nederland. “Zij lijdt aan PTSS als gevolg van de relatie met Peter Gillis”, stelt haar woordvoerder. “Zij heeft veel dingen die zij een plekje moet geven. Het gaat haar allemaal niet in de koude kleren zitten.”

Manuscript

Kremers is nog bezig met het schrijven van het manuscript. Vooralsnog is zij hier even mee gestopt. “Een volgende stap zou zijn om het boek niet uit te brengen, maar dat heeft zeker niet onze voorkeur”, aldus haar woordvoerder. “We moeten kijken hoe haar situatie zich ontwikkelt.” Gillis wil inzage in het manuscript voordat het gepubliceerd wordt. Hij beroept zich op een vaststellingsovereenkomst die zijn ex zou hebben getekend. Kremers stelt dat dit onder dwang is gebeurd. De rechter doet op 30 november uitspraak in deze zaak.

Mishandeling

De ex-partners zijn nog steeds verwikkeld in een andere zaak, die draait om vermeende mishandeling. De Brabantse ondernemer en Talpa-ster zou zijn ex onder meer in haar rug en neus hebben gebeten. Het OM besloot eerder al Gillis te vervolgen, later deed ook Kremers nog aangifte tegen haar ex-partner. Het is niet duidelijk wanneer de zitting in deze zaak is.