Nicol Kremers Voor De Rechter Om Weigeren Bloedproef

Nicol Kremers gaat niet in hoger beroep tegen taakstraf

Realityster Nicol Kremers gaat niet in hoger beroep tegen de taakstraf die zij dinsdagochtend kreeg opgelegd door de politierechter in Breda. Advocaat Sébas Diekstra laat aan het ANP weten dat zijn cliënte de haar opgelegde straf accepteert. Het Openbaar Ministerie heeft nog wel twee weken de tijd om te beslissen over een hoger beroep.

Kremers werd dinsdag veroordeeld tot tachtig uur taakstraf, waarvan de helft voorwaardelijk. Zij kreeg de straf omdat zij geen bloedproef wilde doen toen zij in maart door de politie werd aangehouden nadat ze tegen een vangrail was gereden. Uit de blaas- en speekseltest waar ze wel aan meewerkte, bleek dat ze onder invloed was van alcohol en drugs. Kremers gaf aan op de vlucht te zijn voor realityster Peter Gillis, tegen wie ze later aangifte deed wegens mishandeling.

Kremers en Gillis, die bekend werden door de realityserie Massa is Kassa van SBS6, gingen in februari uit elkaar. Gillis wordt er door het OM van verdacht dat hij zijn ex onder meer in haar rug en neus zou hebben gebeten. De inhoudelijke behandeling van die zaak zou eerst eind augustus plaatsvinden, maar is verschoven omdat Kremers later alsnog besloot aangifte te doen.