Doek Valt Voor Nick & Simon Als Muzikaal Duo

Nick Schilder heeft na breuk met Simon 50 liedjes geschreven

Zanger Nick Schilder heeft het afgelopen jaar, sinds de breuk met zangpartner Simon werd aangekondigd, al meer dan vijftig liedjes geschreven. Dat vertelde Nick donderdagavond in de RTL-talkshow Renze.

“Het zijn er heel veel, maar het werkt therapeutisch”, aldus de zanger. Hij vertelde ook dat hij de laatste tijd “veel flashbacks” heeft over de afgelopen zeventien jaar dat hij met Simon op het podium stond. “Ik denk dat ik onbewust een soort film aan het monteren van in mijn hoofd, het is toch een verwerkingsproces”, stelde Nick.

Recent reed Nick langs hun middelbare school. “We waren kids toen we elkaar leerden kennen, we waren zestien”, mijmerde hij bij Renze. “We waren net 22 toen de eerste single uitkwam.” Maar de zanger is heel blij met de nieuwe energie sinds hij de afgelopen maanden is gaan bouwen aan zijn solocarrière. “Het gesprek was een jaar lang: hoe is het nu, heb je er echt voor gekozen? Nu is er nieuwe energie, dat is fijner.”

Begin juni bracht Schilder zijn eerste solonummer Shatterproof uit. Hij en zijn voormalig muzikaal partner Simon Keizer gingen in april na zeventien jaar uit elkaar. Hun laatste concert was begin april.