Nadia Moussaid Nieuw Presentatieduo Op1

Nadia Moussaid baalt van verhuizing van talkshow

Nadia Moussaid baalt ervan dat haar talkshow van NPO 1 naar NPO 3 verhuist. “Ik zal niet liegen: ik vind het gewoon jammer dat we zijn verplaatst. Op NPO 1 heb je simpelweg meer bereik. Ik was superteleurgesteld toen ik het hoorde. Ben het er ook niet mee eens. Dit programma verdient een plek op NPO 1”, zegt de presentatrice in Het Parool. De nieuwe reeks begint komende zondag.

Dat het programma Nadia vanwege teleurstellende kijkcijfers ook naar een nieuw tijdslot verhuist, wekelijks laat op de avond in plaats van dagelijks om 19.00 uur, is volgens haar bewust gekozen. “Zo vlak na het eten, de kinderen gaan bijna naar bed, zijn mensen toch gewend aan iets gezelligs op tv. Dan bieden onze serieuze onderwerpen natuurlijk nogal weinig amusement.”

Laat op de avond was echter “nergens meer plek” bij NPO 1, zegt Moussaid. “Dan kun je veel zeuren, maar dit seizoen passen we er gewoon niet bij.”

De presentatrice hoopt met het derde seizoen weer terug te kunnen naar NPO 1. “Aan de andere kant scoren sommige programma’s, zoals Van Roosmalen & Groenteman, juist op NPO 3 erg goed. Misschien pakt dit wel goed uit voor ons.”