Img 0240

Na Aylin en Efrain melden nog twee Temptation Island-deelnemers zich

Er hebben zich nog twee oud-kandidaten van het RTL-programma Temptation Island gemeld bij advocaat Sébas Diekstra die zeggen psychische klachten te hebben overgehouden aan het programma. Dat heeft Diekstra zaterdag gemeld na berichtgeving van RTL Boulevard.

Het AD meldde eerder zaterdag dat oud-deelnemers Aylin en Efrain, die te zien waren in het programma, tijdens de opnames niet goed zouden zijn begeleid en dat zij tijdens het draaien beïnvloed zouden zijn door de makers. Aylin deed tweemaal een zelfmoordpoging als gevolg van de psychische schade. Na mediationgesprekken kregen zij vanwege hun mentale klachten 30.000 euro.

Aylin en Efrain overwegen juridische stappen tegen RTL en producent SimpelZodiak. Zij worden bijgestaan door Diekstra. De twee oud-kandidaten die zich later zaterdag bij Diekstra hebben gemeld, zijn geen koppel. “We gaan eerst in gesprek om hun situaties te bespreken en te onderzoeken of en welke al dan niet juridische stappen er genomen zouden kunnen worden”, aldus de advocaat.

Deze twee oud-kandidaten hebben overigens geen geld ontvangen vanwege hun mentale klachten. RTL was zaterdag niet direct voor commentaar bereikbaar.