De Bachelorette Met Sylvia & Monica

Monica Geuze weet niets van misstanden Temptation Island

Monica Geuze weet “nog steeds niet” wat er allemaal is gebeurd achter de schermen bij Temptation Island. Dat zegt de 28-jarige presentatrice, die het programma samen met Kaj Gorgels presenteert, vrijdag in De Telegraaf. Voorlopig komt er geen nieuw seizoen van het realityprogramma omdat meerdere oud-deelnemers zeggen dat zij psychische klachten hebben overgehouden van hun deelname aan het programma.

“Het is niet zo dat er deelnemers bij mij hebben aangeklopt met hun negatieve ervaringen”, zegt Geuze. “Ik ben simpelweg maar de presentatrice. Ik wacht af wat er uit het onderzoek komt.” Eerder dit jaar maakte RTL-zenderdirecteur Peter van der Vorst bekend dat er een onderzoek komt naar wat er gebeurd is. Voordat een nieuw seizoen gemaakt wordt, wil Van der Vorst eerst “meer duidelijkheid”.

Geen goede nazorg

Zeventien oud-deelnemers hebben zich gemeld bij slachtofferadvocaat Sébas Diekstra. Zij beweren dat ze na opnames van het programma geen goede nazorg hebben gehad. Een aantal oud-deelnemers staat open voor een gesprek met RTL. Begin oktober liet RTL weten “zo snel mogelijk” in gesprek te willen met de oud-deelnemers. Ook producent SimpelZodiak staat open voor gesprekken met de oud-deelnemers.