Miljuschka Witzenhausen

Miljuschka Witzenhausen: elke feestdag met neus op feiten gedrukt

Miljuschka Witzenhausen viert Kerstmis niet volgens “het boekje”. Zo ziet ze haar moeder Astrid Holleeder niet omdat dat niet kan om veiligheidsredenen. “Ik begin elke feestdag met een belletje naar mijn moeder, maar daar blijft het ook bij”, schrijft de 38-jarige presentatrice in de nieuwsbrief van haar magazine Miljuschka.

“Elk jaar en elke feestdag word ik hard met mijn neus op de feiten gedrukt”, aldus Witzenhausen. Begin deze maand was het ook de verjaardag van haar moeder. “En ook die dag bleef bij een belletje… Van de week, was de verjaardag van mijn oma, een dag die toch altijd emotioneel is voor zowel mijn moeder als ik, en weer een belletje.”

‘Traditie van lootjes trekken mij onbekend’

Witzenhausen viert een dag kerst met haar eigen gezin en een dag met haar schoonfamilie. “Dankzij zijn familie weet ik nu ook hoe de meeste families de feestdagen vieren. Zo was de traditie van lootjes trekken met Sinterklaas mij totaal onbekend tot 8 jaar geleden.”

Realiteit

De presentatrice vindt het niet “erg” dat haar kerst “anders” is. “Het is nu eenmaal de realiteit. Het heeft me wel geleerd om elk moment te koesteren. Dus mijn advies voor deze feestdagen: Doe dat!”