Mia Nicolai En Dion Cooper Presenteren Songfestivalinzending

Mia en Dion na valse start met ‘frisse energie’ verder

Mia Nicolai en Dion Cooper hebben afgelopen week voor het eerst gemerkt wat voor circus het Eurovisie Songfestival soms kan zijn. De Nederlandse inzending kende een ongelukkig debuut op het podium bij een preparty in Madrid en kreeg vervolgens veel negatieve aandacht in de pers. Dat was niet leuk, vertelde het duo zaterdag voorafgaand aan Eurovision in Concert in Amsterdam. De twee willen nu echter “met goede, frisse energie” door.

Madrid was in in eerste instantie “een heel mooi avontuur”, keek Cooper terug in gesprek met het ANP. “Voor ons het eerste moment waarop we andere kandidaten konden ontmoeten en echt even vol ondergedompeld konden worden in die fans, in die gekte. En uiteindelijk was het gewoon jammer.”

Vocale uitglijders

Door technische problemen konden Cooper en Nicolai elkaar en zichzelf niet goed horen, waardoor ze enkele vocale uitglijders maakten. “Na afloop hoorden we pas dat we aan het gissen waren, dat we ernaast zaten. En we liggen nu gewoon zo onder een loep, daar kom je dan weer even achter. Dat is niet leuk”, zei Cooper. “We staan daar niet om iets te doen waar we niet blij mee zijn of niet trots op zijn.”

Duncan

“We maken muziek om mensen te raken en vanuit onszelf, als liefhebber”, vervolgde de zanger. “Dus we willen het gewoon goed doen. Als dat niet lukt, om wat voor reden dan ook, is dat gewoon jammer. Maar het is wat het is”, relativeerde hij. “Iedereen heeft een mening. De ene is heel lief en de andere weer heel extreem. Daar hebben we nu even mee te maken. Maar we zitten hier ook met goede, frisse energie in ons eigen land om straks weer lekker het liedje te zingen.”

Cooper en Nicolai spraken ook met hun mentor Duncan Laurence over hun missers in Madrid. “Hij deelde ook zijn ervaringen van zijn jaar. Het is geen onbekend fenomeen dat het technisch soms heel lastig is, dat kent hij ook. Maar we worden ook door de rest van het team geholpen en geadviseerd. Iedereen zit er goed bovenop.”

Songfestival volgende maand

Zaterdagavond treden Cooper en Nicolai in AFAS Live in Amsterdam op als een van de 28 acts tijdens het jaarlijkse songfestivalfeest Eurovision in Concert. Ze zingen dan hun inzending Burning Daylight voor het eerst voor de Nederlandse fans. Vorige week in Madrid maakten de twee hun livedebuut als duo voor publiek. Het songfestival vindt volgende maand plaats in Liverpool.