Mattie & Marieke

Mattie & Marieke tekenen bij voor komende jaren bij Qmusic

Mattie Valk en Marieke Elsinga hebben een nieuw meerjarig contract getekend bij Qmusic. De twee radio-dj’s gaan daarmee door met hun ochtendshow Mattie & Marieke, waarmee ze al vijf jaar te horen zijn op het radiostation, maakt Qmusic vrijdag bekend.

Voor Valk zijn de afgelopen vijf jaar “voorbij gevlogen”. “We hebben veel overeenkomsten en ook minstens zoveel verschillen. We zijn allebei ooit bij Qmusic begonnen en lachen ontzettend met elkaar, maar denken over sommige dingen heel verschillend. Ik denk dat dat onze kracht is.”

Elsinga benadrukt dat vanaf het begin duidelijk was dat er “een klik” is tussen haar en Valk. “Maar je moet ook groeien in wat je doet op de radio. Vijf jaar later heb ik het gevoel dat we allebei en samen heel erg gegroeid zijn. En de klik is er nog steeds. Dus dit gaan we met veel plezier nog jaren doen!”

Zesde seizoen

Maandag beginnen Valk en Elsinga aan het zesde seizoen van hun ochtendshow. Dat doen zij met ‘de Dropping’. De dj’s worden om 06.00 uur afzonderlijk van elkaar ergens in Nederland gedropt en moeten zo snel mogelijk terugkomen naar de studio. Zij mogen daarbij geen navigatie of geld gebruiken, maar krijgen wel hulp van de luisteraars.

Naast het duo zijn ook nieuwslezer Anne-Marie Rozing, Joe ‘Stagiair van de Show’ en Tom ‘van de Intercom’ vast te horen in de show.