College Tour Met Matthijs Van Nieuwkerk

Matthijs van Nieuwkerk haalde hond in huis op doktersadvies

Matthijs van Nieuwkerk heeft in het afgelopen jaar een hond in huis genomen. In het vrijdag verschenen interview met NRC vertelt de presentator dat de huisarts hem het huisdier aanraadde omdat hij in de nasleep van het onthullende Volkskrant-stuk vorig jaar bijna niet meer buiten kwam.

Van Nieuwkerk vertelt dat hij enkele dagen na het verschijnen van het stuk in de Volkskrant, over een jarenlange angstcultuur bij De Wereld Draait Door, de huisarts had gebeld omdat hij hulp nodig had. “Ze kwam langs en zei: waarom hebben jullie eigenlijk geen hond? Je hebt er ruimte genoeg voor hier. En dan móét je wel naar buiten.”

Hij volgde het advies op. “Moet je voorstellen. Ik, een hond. Terwijl ik hartstikke bang ben voor honden. Maar we zijn stapelgek op hem”, vertelt Van Nieuwkerk. De hond heet Mick, vernoemd naar Rolling Stones-frontman Mick Jagger.

In het interview vertelt Van Nieuwkerk ook dat hij na het Volkskrant-artikel niet meer naar zijn stamcafé in de Achterhoek durfde te gaan. De eigenaren van het etablissement lokten de presentator vervolgens onder valse voorwendselen naar de herberg voor een verrassingsfeest. “Toen ik de deur opendeed stond het echtpaar dat de herberg uitbaat mij met open armen op te wachten. Ze zeiden: hè wat is het fijn om je te zien, we hebben je gemist man.” Vervolgens kwamen inwoners van zijn woonplaats binnendruppelen. “Ik hoef je denk ik niet te schetsen hoe emotioneel ik daarvan werd.”