Martijn Krabbé

Martijn Krabbé twijfelt aan alles na uitkomen misstanden TVOH

Martijn Krabbé heeft “nog steeds last van” alle misstanden die rondom The Voice of Holland naar buiten zijn gekomen. Dat zegt de 55-jarige presentator, die het programma vanaf de allereerste uitzending heeft gepresenteerd, in gesprek met Veronica Superguide.

Krabbé ging naar eigen zeggen “aan alles twijfelen”. “Ook aan jezelf. Op een gegeven moment denk je: als je dit niet hebt gezien of geweten, moet je je dan niet even gaan resetten en nadenken over hoe dit heeft kunnen gebeuren?”

Machteloos gevoel

De presentator vindt het dan ook “moeilijk te accepteren” dat er achter de schermen seksueel grensoverschrijdend gedrag heeft plaatsgevonden. “Als je je ergens zó verantwoordelijk voor voelt en probeert om mensen die iets heel engs gaan doen – wat een liedje zingen op tv is – zich goed te laten voelen, dan voel je je zo machteloos als dat op andere niveaus kennelijk niet is gebeurd.”

Krabbé vindt het goed dat ” er op alle mogelijke vlakken serieus werk” wordt gemaakt van het aanpakken van grensoverschrijdend gedrag. “Dat is het enige positieve wat ik ervan kan bedenken.”