Mark Rutte

Mark Rutte zegt komst naar Vandaag Inside af

Premier Mark Rutte is woensdagavond niet te gast in het populaire SBS6-programma Vandaag Inside. De minister-president heeft vanwege het debat over de uitslag van de Provinciale Statenverkiezingen afgezegd, meldde het programma.

Het debat stond eigenlijk dinsdag op het programma maar omdat Rutte ziek was is dit verplaatst naar woensdag. De premier kan daardoor “niet met zekerheid zeggen” of hij de uitzending woensdagavond zal halen.

Rutte was vorige maand al eens te gast bij Vandaag Inside. Dat leverde het programma een kijkcijferrecord op. Bijna 1,5 miljoen mensen keken toen naar het programma van Wilfred Genee, René van der Gijp en Johan Derksen.

IJzige sfeer

Het nieuwe bezoek leverde vorige week enige irritatie op bij Van der Gijp. Die stelde thuis te willen blijven als Rutte opnieuw enkel zou worden aangevallen terwijl niemand naar zijn antwoorden luisterde. Kijkers merkten maandag ook dat het niet helemaal leek te boteren tussen Genee, Van der Gijp en Derksen. Op sociale media werd gesproken over een “ijzige sfeer”.

Volgens sommige media heeft dat te maken met lopende contractonderhandelingen over een vernieuwde vrijdagavondshow. Talpa zou van plan zijn die uit te breiden met onder andere live muziek.