Maarten Van Rossem

Maarten van Rossem: Ben te oud voor misdragingen’

Maarten van Rossem verzekert dat hij niet iemand is die zich achter de schermen misdraagt. Daar is de 79-jarige historicus “gewoon te oud” voor, zei hij donderdag in De Slimste Mens.

Van Rossem vindt zijn werk als jurylid bij de kennisquiz nog steeds heel prettig. “Het is een rustig baantje. Ik vind het fijn dat jij al het zware werk doet, dat zie ik ook graag aan”, zei hij tegen presentator Philip Freriks. “Ik zou niet weten wat we zonder jou hier moeten doen.”

Freriks kaatste echter terug dat niemand onmisbaar is. “Dat ben ik wel met je eens”, vervolgde Van Rossem. “Zeker in televisieland is vrijwel niemand onmisbaar. Ik weet niet precies wat het leukste is aan De Slimste Mens. Ik zou zeggen: het geheel eigenlijk.”

Van Rossem benadrukte dat er in de elf jaar dat hij De Slimste Mens doet “altijd een heel prettige sfeer is”. “Je leest altijd in de krant dat mensen bij de televisie zich op grote schaal misdragen op tal van verschillende manieren terwijl wij gewoon te oud zijn om ons te misdragen.”